Mitä haluamme?

Suora demokratia

Nykypäivänä ammattipoliitikkojen, byrokraattien ja rikkaiden pieni vähemmistö käyttää suunnatonta valtaa, samalla kun

enemmistö maailman väestöstä on kyvyttömänä yleisönä siirretty syrjemmälle. Politiikka on muutettu pelkäksi mediakamppailuksi huipulta johdettujen parlamentaaristen puolueiden välillä. Tavallisia kansalaisia ei kohdella ihmisinä, pikemminkin heidät on alennettu äänestäjiksi, veronmaksajiksi tai kuluttajiksi. Tämän täytyy muuttua. Tämän takia ajamme uutta politiikkaa kansan valtuuttamiseksi. Vallan päättää yhteiskunnasta tulee kuulua tavallisille kansalaisille ja heidän demokraattisille instituutiolleen. Tuollaisen suoran demokratian täytyy perustua julkisille kokouksille kaupunginosissa, kunnissa ja naapurustoissa, joissa kaikki kansalaiset voivat kokoontua, keskustella ja päättää yhteisistä asioista.

Desentralisaatio

Todellisen demokratian täytyy perustua yleisen osallistumisen mahdollistaville, hajautetuille poliittisille instituutioille. Suoran demokratian täytyy tämän takia perustua kuntiin – ei maakunnan tai valtion tasolle. Sekä poliittisen että taloudellisen vallan täytyy sijaita kunnallisella tasolla. Myös ekologisesti ajatellen hajauttaminen on tarpeellista.

Konfederalismi

Hajautetussa poliittisessa järjestelmässä monet päätökset ja tehtävät täytyy koordinoida laajoilla alueilla. Nykypäivänä, tuollaiset päätökset toteutetaan huipulta johdetun kansallisvaltion kautta. Me pidämme konfederalismia ainoana vaihtoehtona tälle keskitetylle ja sortavalle järjestelmälle. Konfederaatiossa, politiikka päätetään ruohonjuuritasolla samalla kun hallinnolliset ja koordinaatioon liittyvät tehtävät järjestetään paikallisesti valittuilla, kirjallisilla ohjeilla sidotuilla ja takaisin kutsuttavilla valtuustoilla.

Moraalinen talous

Kapitalismi keskittää suunnattomasti rikkautta yritysten omistajien, osakeyhtiöiden johtajien ja arvopaperimeklarien mitättömän pienen vähemmistön käsiin, samalla kun se systemaattisesti luo epävarmuutta, köyhyyttä, luokkajakoja sekä tuhoaa ympäristöä. Yritysvoitto tulee ensin, ihmiset ja luonto sen jälkeen. Tämä yhteiskunnalle vahingollinen taloudellinen järjestelmä täytyy korvata demokraattisella ja moraalisella taloudella. Taloudelliset resurssit täytyy kunnallistaa ja asettaa suoraan julkiseen hallintaan.

Vapaus kaikille

Me olemme kaikkia sorron muotoja vastaan; olkoon ne poliittisia, taloudellisia tai sukupuoleen, ihonväriin, ikään, kykyihin tai seksuaalisiin mieltymyksii liittyviä. Me taistelemme politiikan puolesta johon kaikki voivat mahtua ja tuemme kamppailuja sosiaalisten oikeuksien säilyttämiseksi ja uusien vapauksien saavuttamiseksi. Työskentelemme levittääksemme maanläheistä ja kriittistä ajattelutapaa, joka perustuu järkeen ja vapautta rakastavaan maailmankuvaan.

Transnationalismi

Nationalismi on myrkkyä, joka rakentaa kuvitteellisia raja-aitoja ihmisten välille, asettaen sorretut yhteiskuntaryhmät toisiaan vastaan. Internationalismi puolestaan keskittyy valtioiden, jotka eivät ole samoja kuin niiden hallinnon alaisina elävät kansat, väliseen yhteistoimintaan. Me tulemme levittämään tietoa yhteisestä ihmisyydestämme. Me olemme kaikenlaisia maahanmuuton rajoituksia vastaan ja taistelemme rasismin eri muotoja vastaan. Tulemme tekemään osamme kehittääksemme nykypäivän rajat murtavan humanistisen politiikan.

Tästä eteenpäin

Yhteiskunnallisen muutoksen puolesta täytyy taistella ruohonjuuritasolla. Me tulemme vahvistamaan kuntia ja työskentelemään paikallisten keskustelutilaisuuksien ja uusien demokraattisten instituutioiden aloittamiseksi, keräten todella demokraattisen vastavoiman kaupunginosiin, kuntiin ja naapurustoihin. Me tulemme ottamaan osaa kunnallisvaaleihin, jatkuvasti radikalisoiden vaatimuksiamme poliittisen ja taloudellisen vallan saamiseksi alas kunnalliselle tasolle. Me tarvitsemme osanottoasi – suora demokratia ei voi tapahtua ilman sinua! Auta meitä luomaan uusi politiikka ja uusi liike!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s